Nylabone

Gezonde kauwproducten

Een gezond gebit is belangrijk voor uw hond. Uitgaande van hun natuurlijke drang tot kauwen, bied Nylabone een assortiment producten waarbij tandverzorging het belangrijkste is. Omdat niet iedere hond hetzelfde is, zijn de producten opgesplitst in verschillende formaten.

Nylabone

Uit onderzoek blijkt, dat speciaal behandeld nylon daarvoor het beste materiaal is. Het afgekloven nylon vormt borsteltjes op de botten dat voor een ‘poetsende’ werking tijdens het kluiven zorgt. Hierdoor wordt tandsteen verwijderd. Nylon is dermate solide dat uw hond, mits hij het juiste formaat krijgt, er relatief lang plezier van heeft. Bovendien zal het materiaal niet versplinteren zodat er geen verwondingen ontstaan. Met een Nylabone product draagt u bij aan een gezond gebit voor uw hond.

Honden moeten kauwen

Deze natuurlijke drang bevordert de conditie van de spieren en het gebit. Als ze niets hebben om op te kauwen kunnen ze afwijkend gedrag gaan vertonen. Helaas lopen veel honden verwondingen of ziekten op doordat ze op ongeschikte dingen kauwen, waaronder ook hondenspeeltjes en echte botten. Nylabone producten zijn ontwikkeld om aan deze kauwbehoefte te voldoen, waarbij gezondheid en veiligheid voorop staan. De producten zijn verschillend van vorm en grootte zodat er voor elk type hond een ‘pasklare’ Nylabone is gemaakt.

Nylabone supersterk

Nylabones zijn zeer duurzaam en geven zo veel langer kauwplezier; daarom zijn ze zeer voordelig in gebruik. Honden kunnen korte metten maken met alles wat ze krijgen om op te kauwen. Kluiven van buffelhuid zijn erg snel op, vinyl en rubber speeltjes hebben meestal ook geen lang leven. Een echte mergpijp kan vrij snel kapot geknaagd worden en is schadelijk voor het tandglazuur. Afgezien van het risico voor de gezondheid kan het een kostbare zaak worden de honden constant van ‘speelgoed’ te voorzien. Nylabones zijn zeer sterk en duurzaam; ze slijten langzaam, afhankelijk van de mate waarop er gekauwd wordt.

Galileo bone onverwoestbaar

In 1638 ontdekte Galileo Galilei Linceo dat botten bij kleine dieren in verhouding sterker zijn dan bij grotere soorten. Hij maakte een bot in de sterkste vorm en bewees, dat als menselijke benen die vorm zouden hebben, er maar liefst 99% minder botbreuken zouden voorkomen! Nylabone koos voor zijn ontwerp en maakt dat bot van het sterkst verkrijgbare nylon, Dupont Inforced Space Zytel, wat 12 maal sterker is dan standaard nylon. Voor de echt fanatieke knager, de extreem harde bijter, is er nu Galileo. Zelfs de grootste sloper krijgt hem niet kapot. We noemen het onverwoestbaar, maar het slijt natuurlijk wel, anders zouden honden het niet leuk vinden om erop te bijten.

Ter bescherming van het tandglazuur zijn de botten net iets zachter dan hondentanden zijn; het bot is echter zo taai, dat ze er echt geen stukken af kunnen bijten. Daarom is de Galileo net zo veilig als andere Nylabone producten en het heeft dezelfde tandschonende werking.

Galileo bones worden in 2 formaten geleverd:

  1. Wolf (140 mm) Een middenformaat voor honden tot 15 kg.
  2. Souper (190 mm) Het grootste formaat is geschikt voor honden boven 15kg.

 

Garantie
Alle Nylabone producten kunnen, indien nodig, gewassen, gesteriliseerd of gekookt worden. Dynabone Int., staat als importeur van Nylabone garant voor de duurzaamheid van een Nylabone product.

Waarschuwing
Gooi nooit speelgoed of botten in de richting van de hond. Als de hond ze vangt, kan er ernstige schade aan de mond, kaak en/of het gebit ontstaan.

 

 

Openingstijden

Maandag -

Dinsdag -

Woensdag -

Donderdag -

Vrijdag -

Zaterdag -

12:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 21:00

9:00 17:00

 

Contact

Oud Bodegraafseweg 2

2411 HS Bodegraven

Tel: 0172-611552

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.