Volwassen honden

 

Volwassen worden

Meestal wordt een puppy als volwassen hond beschouwd als de groeifase ten einde loopt en de puppy overstapt op een voeding voor volwassen honden. Vaak ondergaat het gedrag ook diverse veranderingingen. Eén gegeven blijft ongewijzigd: een volwassen hond heeft net zo veel aandacht nodig als toen hij een puppy was.

Training

Een ongemanierde volwassen hond kan zelfs nog storender zijn dan een ongemanierde puppy. Veel trainingen die u met de puppy bent begonnen, moeten dus gedurende zijn hele volwassen leven worden voortgezet. U kunt uw hond zelf trainen, maar soms is het ook verstandig een professioneel geleide gehoorzaamheidscursus met hem te volgen. En onhoudt altijd, ongeacht wat u hem leert, dat u hem prijst en aanmoedigt.

Uiterlijke verzorging en baden

Regelmatig borstelen en kammen is iets dat u tijdens het hele leven van uw hond behoort voort te zetten. Als u hem als puppy goed heeft getraind, zal hij het prettig vinden om geborsteld te worden. Vuil, haren en parasieten moeten regelmatig worden verwijderd om irritatie te voorkomen. Tegelijkertijd wordt de bloedtoevoer gestimuleerd, zodat zijn vacht gezond en glanzend blijft. Door het regelmatig wassen van uw hond kunnen essentiële oliën uit zijn vacht worden gewassen. Hierdoor wordt zijn vacht doffer en minder waterdicht.

Voor het wassen van uw hond gebruikt u shampoo specifiek voor honden. de shampoo die u zelf gebruikt is namelijk te agressief voor de vacht van uw hond. Wees extra voorzichtig met het wassen van zijn kop, shampoo in zijn ogen en oren stelt uw hond niet op prijs. Spoel na het wassen de shampoo goed uit met lauw water. Op een warme dag kunt u hem mee naar buiten nemen en hem op een natuurlijke manier laten drogen. Anders droogt u de vacht met een speciale hondenföhn of met een föhn op een niet te warme stand.

U kunt uw hond het beste preventief behandelen tegen vooien- en teken en 4 keer per jaar ontwormen. Ons team adviseerd u hier graag over in één van onze vestigingen.

 

Reizen

Indien uw hond als puppy vaker heeft meegereden in een bepaald vervoersmiddel, zal het reizen per auto, trein of bus geen problemen geven. Als u bijvoorbeeld gewoonlijk naar een landelijke omgeving rijdt om hem daar te laten rennen, zal hij graag bij u in de auto zitten. Goede ventilatie in de auto is belangrijk, maar tocht moet worden voorkomen. En tijdens een langere reis is een tussenstop noodzakelijk om uw hond te laten drinken, bewegen en zijn behoefte te doen. Laat uw hond nooit alleen in de auto wanneer het warm is, zelfs niet met open ramen. 

Als u van plan bent uw hond mee te nemen naar een ander land, moet u zich realiseren dat in ieder land andere voorschriften gelden met betrekking tot inentingen en andere procedures. U dient dus tijdig bij uw dierenarts te informeren naar deze voorschriften.

Regelmatig gezondheidsonderzoek

Er wordt vaak gezegd dat de vacht een weerspiegeling is van de gezondheid van uw hond. Toch is het verstandig om uw hond wekelijks te controleren. Zijn ogen, oren, bek, voetzolen, nagels en huid zijn aandachtspunten. Als u iets ongewoons opmerkt, raadpleeg dan uw dierenarts. Misschien weet u intuïtief wanneer iets niet helemaal in orde is met uw hond, maar Hier vindt u een aantal symptomen waarop u alert dient te zijn.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is heel belangrijk voor uw hond. Het verkleind de kans op overgewicht en daarmee samenhangende ziekten. Daarnaast voorkomt het gestoord gedrag, zoals vernielzuchtigheid en gefrustreerd rondjes lopen. De hoeveelheid lichaamsbeweging kan verschillen per hond en per ras. Van de Siberische Husky is algemeen bekend dat zij erg veel beweging nodig hebben. Ook showhonden of werkhonden hebben een actievere levenswijze.

Verschillende rassen hebben verschillende voedingsbehoeften

De voedingsbehoefte van uw hond is afhankelijk van zijn levensstijl, levensfase en het ras. Sommige volwassen honden verbranden meer energie dan andere, waardoor zij behoefte hebben aan voeding met een hoger energiegehalte. Andere honden hebben wellicht aanleg voor zwaarlijvigheid en kunnen beter op een calorie-arm dieet worden gezet. Grotere rassen kunnen profiteren van ingrediënten die helpen hun gewrichten gezond te houden en hebben een voeding nodig met een verlaagd vetgehalte om hun gewicht constant te houden. Om een lang en gezond leven voor uw hond mogelijk te maken, is het van belang dat hij een voeding krijgt die afgestemd is op zijn behoeften. Alles over de voeding voor uw hond vindt u op de website van Eukanuba.

 

 

 

Openingstijden

Maandag -

Dinsdag -

Woensdag -

Donderdag -

Vrijdag -

Zaterdag -

12:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 21:00

9:00 17:00

 

Contact

Oud Bodegraafseweg 2

2411 HS Bodegraven

Tel: 0172-611552

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.