Vachtverzorging

Van kortharige kat tot langharige kat, van 2 keer in de week tot elke dag. Hoe vaak u uw kat een kam- of borstelbeurt moet geven ligt aan de vachtsoort. Hoewel de kat zichzelf heel goed schoon houdt is een borstel beurt op zijn tijd toch wel nodig. Een kam of borstelbeurt is dan niet alleen goed om de losse haren uit de vacht te halen, maar het zorgt ook voor een schone, mooie en glanzende vacht. Ook haalt het dode huidcellen weg, stimuleert het de bloedcirculatie en versterkt het de spieren. En niet te vergeten het contact tussen u en uw kat wordt versterkt. Ook kan het wel eens nodig zijn om de kat te wassen. Dit is voor de
meeste katten geen pretje, het is verstandig om de kat hier al op jonge leeftijd aan te wennen.
Tijdens het kammen, borstelen en/of wassen kunt u gelijk de kat controleren op kale plekken, wondjes, korstjes en parasieten.

Feitjes

• Kortharige katten hebben een langere tong dan langharige katten, ze wassen zich dus ook efficiënter.
• Katten die in een verwarmd huis leven verliezen het hele jaar door wat haar. In de natuur ruien ze alleen in de zomer.

 

Benodigdheden

Voor de kat zijn er verschillende borstels die goed gebruikt kunnen worden voor de vachtverzorging.
Er worden ook vaak verschillende borstels na elkaar gebruikt omdat ze een ander doel en effect hebben.

Als eerste is er de rubberen borstel, met deze borstel haalt u dode haren en vuil uit de vacht weg. Deze borstel kan ook de goede haren beschadigenen mag niet te vaak gebruikt worden.

Ten tweede gebruiken we dan een universeelborstel, deze borstel gaat iets dieper de vacht in en zorgt ervoor dat ook de onderste haarlaag goed geborsteld wordt. Deze borstel heeft flexibele tanden, dit is erg prettig als u een klit tegenkomt in de vacht. Met een kam gaat u namelijk met de tanden van de kam onder de klit en zou u aan de huid trekken, met de universeelborstel haalt u de klit er echt uit. De universeelborstel is geschikt voor alle vacht types.

Als laatste gebruikt u dan een zachte haren borstel die ervoor zorgt dat de vacht weer glad wordt en mooi gaat glanzen. Bij een langharige kat kunt u de vacht ook insprayen met een anti klit spray.

Als u de kat gaat wassen hebt u hiervoor een kattenshampoo nodig, deze shampoo houdt rekening met de vachtstructuur en de vetlaag van de kat. Zorg er tijdens het wassen voor dat de kat geen water in de oren en ogen krijgt en dat de kat het water niet drinkt of inslikt. Wassen is de beste manier om de kat van zijn losse haren af te helpen.

 

Katten vinden het borstelen en/of kammen vaak prettig en zullen er dan ook van genieten!

 

Openingstijden

Maandag -

Dinsdag -

Woensdag -

Donderdag -

Vrijdag -

Zaterdag -

12:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 21:00

9:00 17:00

 

Contact

Oud Bodegraafseweg 2

2411 HS Bodegraven

Tel: 0172-611552

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.