Het trainen van uw kat

 
Wanneer u uw kitten heeft uitgekozen, is het een goed idee een naam te bedenken die past bij haar uiterlijk en karakter. U zal de naam vaak gebruiken tijdens de training, dus een gemakkelijk uit te spreken naam heeft de voorkeur. U kunt uw kitten haar naam leren door deze vaak te gebruiken, speciaal rond etenstijd. Een kat is moeilijker te trainen dan een hond, maar het is mogelijk. Katten zijn intelligent en hebben een goed geheugen. U traint uw kitten stap voor stap, één stap per keer. Beloon gewenst gedrag snel en vaak, maar geef geen teken van aanmoediging bij ongewenst gedrag.      Een kat is moeilijker te trainen dan een hond, maar het is mogelijk. Katten zijn intelligent en hebben een goed geheugen. U traint uw kitten stap voor stap, één stap per keer. Beloon gewenst gedrag snel en vaak, maar geef geen teken van aanmoediging bij ongewenst gedrag   

 

Als een gewoonte van een kat onacceptabel is, zoals krabben aan meubilair, dan werken negatieve geluiden het beste om uw ontstemming kenbaar te maken. Zeg streng: "Nee!", klap in uw handen of maak een sissend geluid. Deze handelingen worden door de meeste katten als negatief ervaren.

Om uw kat te leren hoe ze een kattenluikje moeten gebruiken, kunt u haar er eerst aan laten wennen door de klep een tijdje open te laten staan. Daarna probeert u haar met behulp van een beetje voer over te halen om door het luikje te gaan. Zo nodig kunt u haar leren het luikje te gebruiken door de klep voor haar open te duwen.

Zindelijkheid

Katten willen van nature hun uitwerpselen bedekken. Sommige kittens hebben al van hun moeder geleerd hoe ze de kattenbak moeten gebruiken. Als uw kitten dit echter nog moet leren, is dat niet moeilijk. Begin met de kitten een aantal keren per dag op de kattenbak te zetten. Tekenen dat ze misschien de kattenbak nodig heeft, zijn rusteloos rondlopen en ongeduldig miauwen. Wanneer ze dat doet zet u haar dan snel op de bak. Prijs haar iedere keer wanneer ze de kattenbak gebruikt heeft om haar behoefte te doen. Soms helpt het om uitwerpselen in de kattenbak te leggen, zodat haar luchtje in de kattenbakvulling zit. Daarnaast kunt u haar ook laten zien hoe ze de kattenbak moet gebruiken door voorzichtig met haar voorpootjes de bovenkant van de vulling te krabben.

De kwaliteit van de voeding is van invloed op de reuk en de hoeveelheid van de ontlasting. U kunt luchtjes uit de kattenbak en de omvang van de ontlasting verminderen door Eukanuba Kitten voeding te kiezen. En wanneer ze ouder wordt de Eukanuba Adult en Eukanuba Senior voedingen. Eukanuba kattenvoeding helpt het aantal keren dat ze de kattenbak nodig heeft te verminderen, dus ook het aantal zakken vulling om de kattenbak hygiënisch te houden.

Gedragstraining

Gedurende de eerste twaalf weken van haar leven leert de kitten de belangrijkste aspecten van kattengedrag, een aantal mogelijke gevaren in het leven en basisdiscipline van haar moeder. Uw kitten heeft tevens geleerd hoe ze op de juiste manier moet eten, omdat ze op een leeftijd van ong. 4 weken is gespeend. Ritme en regelmaat is erg belangrijk in het leven van uw kitten.

Krabben aan meubilair is gemakkelijker onder controle te houden wanneer u haar iets geeft ter vervanging. Bijvoorbeeld een speciaal voor dat doel ontworpen krabpaal. Katten hebben niet alleen de behoefte om hun nagels te slijten en hun spieren te trainen, maar krabben ook om hun territorium af te zetten. Laat de kitten zien hoe ze de krabpaal moet gebruiken door voorzichtig haar voorpootjes vast te houden en daarmee op het ruwe oppervlak van boven naar beneden te krabben.

Openingstijden

Maandag -

Dinsdag -

Woensdag -

Donderdag -

Vrijdag -

Zaterdag -

12:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 21:00

9:00 17:00

 

Contact

Oud Bodegraafseweg 2

2411 HS Bodegraven

Tel: 0172-611552

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.