Anolissen

*Anolissen zijn slanke, klimmende hagedisjes met hechtlamellen en nafels aan de poten. Er zijn wel 330 soorten. Ze bezitten het vermogen om enigszins van kleur te veranderen. De keelwam ‘vlag’ is vooral bij mannetjes groot en is alleen goed zichtbaar als hij wordt uitgeklapt tijdens pronkgedrag. De staartlengte meet iets meer dan de helft van de totale lengte.

ROODKEELANOLIS: Anolis carolinensis

Dit is de bekendste en meest gehouden anolis. Deze anolis komt oorspronkelijk voor in het Zuidoosten van de Verenigde Staten, de Bahama’s en Cuba. Ze zijn bruin of groen van kleur met een rozerode keelwam en worden tot 20 cm. groot.

Huisvesting

Anolissen zijn klimmers en hebben een hoog terrarium nodig. De minimale maat voor twee of drie diertjes is 30x30x50cm. De meeste terrariums die wij in ons assortiment hebben, zijn standaard al voorzien van een achterwand, fitting voor de lamp en ventilatieroosters. Ventilatie is erg belangrijk. Op de bodem gebruikt u Repti Bark, dit is een soort bosgrond. Bij het inrichten van het terrarium is het de kunst om zo goed mogelijk de natuurlijke leefomgeving na te bootsen. Wij hebben hier speciaal decoratiemateriaal voor. De verlichting moet 12 tot 14 uur branden. De temperatuur moet overdag tussen de 20-35 graden en ’s nachts 20-25 graden zijn.
De relatieve vochtigheid van de lucht moet tussen de 60 tot 80% zijn. Iedere dag even sproeien is noodzakelijk.

Voeding

Anolissen eten over het algemeen insecten (krekels) en af en toe wat zacht en zoet fruit. Voer niet teveel of te grote krekels.

Verzorging

Dagelijks moet het terrarium gesproeid worden. Dit is nodig om de relatieve luchtvochtigheid hoog te houden, maar ook omdat anolissen maar zelden uit een bakje water drinken. Regelmatig moet het terrarium schoongemaakt worden. In de meeste schoonmaakmiddelen zitten chemicaliën, gebruik daarom bij voorkeur een speciale terrariumreiniger.

LANGSTAARTHAGEDIS: Takydromus sexlineatus

De langstaarthagedis is een lang en slank hagedisje. Zijn staart is wel 30 cm. lang, terwijl zijn lichaam maar 6 cm. lang is. Van oorsprong komen ze voor in Zuidoost-Azië, in warme zonnige graslanden en open bossen. Ze rennen snel over en door de begroeiing en gaan zeer actief op jacht.

Huisvesting

Langstaarthagedissen leven in groepjes. We kunnen 4 tot 6 diertjes huisvesten in een terrarium van 100x40x40cm. De temperatuur moet tussen de 22-28 graden zijn. Op de bodem leggen we Repti Bark. Om de natuurlijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen, hebben wij speciaal decoratiemateriaal.

Voeding

Deze hagedisjes eten hoofdzakelijk insecten (krekels). Voer niet teveel en te grote krekels om stress te voorkomen. Zorg altijd voor vers water.

Verzorging

De temperatuur in het terrarium ligt altijd hoog en daarom is een goede hygiëne erg belangrijk. Regelmatig moet het terrarium schoongemaakt worden en soms is het nodig om de gehele binneninrichting te reinigen. In de meeste schoonmaakmiddelen zitten chemicaliën, gebruik daarom bij voorkeur een terrariumreiniger.

Openingstijden

Maandag -

Dinsdag -

Woensdag -

Donderdag -

Vrijdag -

Zaterdag -

12:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 18:00

9:00 21:00

9:00 17:00

 

Contact

Oud Bodegraafseweg 2

2411 HS Bodegraven

Tel: 0172-611552

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.