De Kong – een speeltje om op te kauwen voor uw hond

kong hondenspeelgoed

Het Kong hondenspeelgoed wordt veel gebruikt en geadviseerd als therapie en ter voorkoming van een gebrek aan mentale en/of fysieke stimulatie, verveling, verlatingsangst en andere gedragsproblemen. Hier volgen een aantal manieren waarop de Kong gebruikt kan worden om goed gedrag van uw hond te stimuleren.

De hond aan het werk zetten met de Kong

Het Kong hondenspeelgoed heeft een unieke vorm en gaat erg lang mee. De Kong heeft een hol binnenste dat gevuld kan worden met voedsel of hondensnoepjes. Verder heeft de Kong onvoorspelbare stuitereigenschappen die de hond aanzetten tot een langdurig spel van stuiteren, vangen en kauwen.
Het leeghalen van de Kong is een populaire en belangrijke activiteit geworden, omdat het een hond op een prettige manier uren bezig kan houden terwijl zij de voedselinhoud eruit likken en fijn maken.

Kong vultechnieken

Hier is een voorbeeld om de Kong te vullen:
Stap 1: Het is belangrijk om een Kong te gebruiken die de juiste maat heeft voor de hond die ermee aan de slag gaat.
Stap 2: Stop een stukje gevriesdroogde lever, een beetje pindakaas of een stukje kaas in het kleine gaatje.
Stap 3: Vul ongeveer tweederde van de holte met brokjes gemengd met het ingrediënt van stap 2.
Stap 4: Vul het laatste deel van de Kong met blikvoer en dan een groot hondenkoekje in de opening vastklemmen.
Stap 5: Zorg dat er een lekker stukje voer uit de opening steekt zodat de hond een makkelijk beginnetje heeft. Zo wordt de hond gestimuleerd om zijn best te gaan doen om de rest van de inhoud eruit te krijgen.
Het is belangrijk dat de hond succes heeft met zijn “werk”, zorg ervoor dat het in het begin makkelijk is om de inhoud uit de Kong te krijgen. Als de hond eenmaal wat meer ervaring heeft met het leeghalen van een Kong dan kan je de uitdaging voor de hond vergroten door:
de vulling steviger aan te drukken;
hondenkoekjes vast te klemmen in de binnenste ring van de opening;
met Kong en al invriezen, zeer populair! Probeer verschillende mengsels blikvoer, jus, rijst, aardappel etc. gemengd met brokjes.

Speciaal voor de Kong is er een spuitbus ontwikkeld die u kunt gebruiken om de Kong te vullen.

Kong Stuff’n bestaat in 4 soorten:

•  Kong Stuff’n Puppy
•  Kong Stuff’n Liver Paste (lever)
•  Kong Stuff’n Peanut Butter (pindakaas)
•  Kong Stuff’n Breath Paste (frisse adem)

De eerste drie zijn bedoeld om in de Kong te spuiten. De vierde, de Kong Stuff’n Breath Paste, zorgt er niet alleen voor dat de hond bezig blijft, maar houdt ook gelijk de tanden schoon. De Breath Paste is bedoeld voor de Kong Dental Stick of andere Kong soorten die aan de buitenkant gleuven hebben om het in te spuiten.

Kong ijsjes

Kong ijsjes zijn favoriet bij veel honden. Stop een stukje pindakaas in de kleinste opening om deze te dichten. Zet hem ondersteboven in een kopje. Vul de Kong met water, kippenbouillon of vruchtensap en vries de Kong dan in. Kong ijsjes kunnen het beste buiten genuttigd worden. Vergeet niet om de Kong vanuit de vriezer eerst even af te spoelen met koud water, zodat de ergste kou van de buitenkant af is.
Gebruik een kopje om de Kong in te zetten, zowel bij het invriezen als in de magnetron.

Kaas Kong

Kaas Kong wordt gemaakt door brokjes met kaas of smeerkaas te mengen en het geheel ongeveer 90 seconden in de magnetron te doen zodat de kaas smelt en een korst vormt die alles aan elkaar plakt. Laat de Kong eerst afkoelen voordat u hem aan de hond geeft. De hoeveelheid voer die normaal wordt gegeven reduceren, afhankelijk van de hoeveelheid die met de Kongs gegeven wordt. Na gebruik de Kong goed schoonmaken, bij voorkeur in de vaatwasmachine. Je kunt je hond de hele dag laten werken als je voldoende gevulde Kongs hebt.

Tip: Bestel het ebook De geheime sleutel tot hondentraining en ontdek de beste trainings geheimen die hondenexperts dagelijks gebruiken zodat jouw hond altijd luistert en zich geweldig gedraagt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *